Ar dārzeņiem pildīta paprika burkās

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 kg paprikas
  • 2 kg tomātu
  • 1 kg sīpolu
  • 1 kg burkānu
  • 100 g pētersīļa saknes
  • 1 buntīte pētersīļa zaļumu
  • 3 glāze/s eļļas
  • 3 ēd. k. sāls
  • 6 ēd. k. cukura
  • 4-6 ēd. k. etiķa
  • 15 smaržīgā pipara graudiņi

Pagatavošana

90 min.
  1. Sīpolus parupji sagriež un apcep līdz zeltainumam.
  2. Burkānus un pētersīļa sakni sarīvē uz rupjās rīves.
  3. Tomātus sarīvē uz rupjās rīves un vāra 15 minūtes no vārīšanās sākuma uz vidējas uguns, 5 minūtes pirms beigām pievieno sāli, cukuru, etiķi un smaržīgos piparus.
  4. Sajaukt trešdaļu tomātu masas ar ceptajiem sīpoliem, burkāniem un petersīļiem.
  5. Pētersīļu zaļumus sasmalcina. Eļļu uzvāra, izslēdz un ieber tajā sasmalcinātos pētersīļu zaļumus.
  6. Karsto eļļu sadala pa burkām – uz 0,5 l burku – 2 ēdamkarotes eļļas, uz 1 l burku – 3 ēdamkarotes eļļas.
  7. Paprikām izņem sēklas un piepilda tās ar dārzeņu maisījumu.
  8. Pilnās paprikas cieši kārto burkās un pārlej ar palikušo tomātu masu. Pilnās burkas pasterizē 30 minūtes.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi