Bulgāru baklažāni

4 1

Sastāvdaļas

  • 1.2 kg baklažāni
  • 400 g tomāti
  • 300 g sīpoli
  • 1 ķiplokgalva
  • 5 -6 zariņi pētersīļu
  • ½ glāzes eļļa
  • 1 , 5 ēdk. sāls
  • Melnie piparu graudi pēc vēlēšanās

Pagatavošana

1 min.
  1. Baklažānus nomazgā un sagriež 15-20 mm biezos ripuļos. Ripuļus ieliek sāls šķīdumā – uz 1 l ūdens pusglāze sāls – un tur 5 minūtes. Notecina lieko šķidrumu un apcep karstā eļļā līdz vienmērīgam zeltainumam. Atdzesē.
  2. Sīpolus sagriež 3mm biezos ripuļos un apcep līdz zeltainumam. Tomātus samaļ vai sablenderē un liek vārīties uz neleilas uguns. Vāra apmaisot 25 minūtes, kamēr tomāti samaziņas uz pusi. Ķiplokus izspiež vai samaļ, zaļumus sakapā – visu pievieno tomātiem un vāra apmaisot vēl 3 minūtes.
  3. Sausās, uzsildītās burkās kārto vienu kārtu tomātu masas, kārtu baklažānu un atkal tomātu kārtu, un tā kamēr burkas pilnas. Augšā jābūt tomātu masai. Pilnās burkas pasterizē 20 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi