Aveņu sīrups

4 1
Aveņu sīrups
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 3 l aveņu ogu
  • 2 l ūdens
  • 60 g citronskābes
  • 600 gr - 1 kg cukura uz 1 l šķidruma

Pagatavošana

50 min.
  1. Katlā ber avenes, pārlej ar karstu ūdeni, pievieno citronskābi un atstāj uz 24 stundām ievilkties.
  2. Pēc tam nolej šķidrumu no katla. Ogas var izspaidīt caur marli, iegūto šķidrumu arī lej katlā.
  3. Pievieno cukuru no 600 g līdz 1 kg uz katru šķidruma litru, uzkarsē, lej pudelēs vai burkās.
    Sīrups ir ļoti garšīgs un aromātisks.

    Lai labi garšo!
    Pievieno cukuru no 600 g līdz 1 kg uz katru šķidruma litru,...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Ome 2016. gada 13. jūlijs 15:45
Ļoti feina recepte.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konservējumi