Lauka (kareivju) zupa

4 1

Sastāvdaļas

  • ½ glāzes prosas putraimus
  • 3 kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 50 -100 g žāvēta speķa (var iztikt arī bez tā)
  • 1 kārba sautētas cūkgaļas (“tušonka”)
  • 1 lauru lapa

Pagatavošana

25 min.
  1. Sagatavojies vārīšanai. Uzliec katliņu ar 1,5 litriem ūdens uz uguns lai vārās. Prosas putraimus noskalo no sākuma siltā ūdenī un pēc tam aplej ar verdošu ūdeni un uzreiz nokās. Kartupeļus nomizo un sagriez kubiņos. Sīpolu nomizo un sasmalcini. Spēķi sagriez nelielos kubiņos.
  2. Vāri zupu. Verdošajā ūdenī ieber noskalotos putraimus un pievieno kartupeļus. Vāri uz nelielas uguns 20 minūtes. Pa to laiku sacepini pannā žāvēto speķi. Kad speķis izdalīji taukus, pievieno sīpolus un apmaisot cep kamēr sīpoli zeltaini. Pannas saturu pievieno zupai.
  3. Pabeidz vārīt un pasniedz. Kad zupa vārījusies 20 minūtes, pievieno sautētās cūkgaļas kārbas saturu un vienu lauru lapu. Vāri 3 minūtes uz nelielas uguns. pagaršo, vai nav nepieciešama sāls. Pieliec sāli pēc vajadzības. Ja vēlies, pievieno nedaudz maltus melnos piparus. Gatavo zupu lej šķīvjos, pārkaisi ar sasmalcinātiem zaļumiem. Klāt dod piekost saldskābmaizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas