Ātrā "kārtainā" ābolkūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 250 g augstākā labuma kviešu milti
  • 250 g parasts biezpiens
  • 250 g margarīns
  • 1 ola
  • ½ glāze cukurs
  • 20 g malts kanēlis (mazā paciņa)

Pagatavošana

30 min.
  1. No miltiem, biezpiena un margarīna samīca mīklu, tā lai nelīp pie rokām. Var vēl nedaudz pievienot miltus, ja līp.
  2. Cepešpannas iesmērēšanai atstāt 1.ēdamkaroti margarīnu un tikpat daudz miltus ar ko pārkasīt pannu.
  3. Mīklu sadala 2. daļās, izveltnē pannas lieluma formā. Vienu daļu liek uz ietaukotās un miltiem apkasītās pannas.
  4. Sarīvē lielās skaidiņās (ar visu mizu) ābolus, (vasarā var likt smalki sagrieztus mizotus rabarberus; ziemā arī kādus biezus ievārījumus , piemēram ābolu -brūkleņu vai ko sirds vēlas , ir varianti, tad gan nevajadzēs cukuru )
  5. Sarīvētos ābolus liek uz tās mīklas, kas jau ir uz pannas, pārkaisa ar kanēli un cukuru, tā daudzums atkarīgs no ābolu šķirnes. Skābiem āboliem un rabarberiem vajadzēs aptuveni ½ glāzes cukura)
  6. Pārliek pāri otru mīklas daļu, pārlej sakultu olu un ar dakšiņu ievelk pa dioganāli svītras, kā īstai kārtainai ābolkūkai.
  7. Cep sakarsētā cepeškrāsnī (150-200 grādos) aptuveni 15-20 minūtes, varbūt pat mazāk.
  8. Nebaidieties, ka kūka ir ļoti plāna, tur jau ir tas kūkas knifs, bet ja grib ēst baltmaizi ar zapti, tad nav jācep kūka.

Komentāri

Gamma 2012. gada 11. jūnijs 13:43
Ja tiek likts ievārījums, tāpat ir jāliek cukurs, citādi pati masa ir pliekana, kā arī nedrīkst aizmirst par sāli.
Vēl skatīšos, kas notiks pēc kādas stundas, kad būs auksta, varbūt būs labāk, bet pagaidām neteiktu, ka esmu sajūsmā.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize