Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar gaļu pildīti kāļi

2005. gada 27. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
45 min
1. Maltajā gaļā ierīvē kartupeli, sīpolu, iesit olu, pieliek sāli un piparus cik grib un nedaudz muskatriextu – rūpīgi samīca. Ja maltās gaļas masa šķiet par sausu pielej nedaudz ūdeni – masai jābūt dikti vijīgai.
2. Kāļus nomazgā un novāra līdz pusgatavībai, nogriež vāciņu, uzmanīgi izkasa iedobumu. Iedobumā sapilda malto gaļu. Uzliek vāciņu atpakaļ un sasprauž ar iesmiņiem vai nosien ar diegu – vāciņiem jābūt cieši klāt.
3. Sapildītos kāļus saliek platā katlā, pielej līdz trešdaļai kāļu augstuma ūdeni un sutina uz nelielas uguns zem vāka 25-30 minūtes.
4. No izkasītā kāļu mīxtuma un miltiem taisa mērci, tajā šķidruma kas paliek pāri pēc sutināšanas.
Uz augšu