Tomātu salsa 2

3 1

Sastāvdaļas

  • 500 g tomātu (tikai svaigi tomāti!)
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 neliela selerijas sakne
  • 1 burkāns
  • Lapiņas no viena bazilika zariņa
  • 2 pētersīļa saknes
  • 1 tējk. miltu
  • 1 glāze buljona
  • Pipari, majorāns, sāls pēc garšas
  • Var pievienot piparmētras nedaudz

Pagatavošana

1 min.
  1. Tomātus nomizot un rupji sagriezt. Seleriju, burkānu, pētersīļus sarīvet, sīpolu sagriezt, ķiploku izspiest, baziliku sakapāt. Dārzeņus ielikt katliņā, pieleit ¼ glāzes eļļu un sutināt uz nelielas uguns 15 minūtes apmaisot. Pievienot tomātus, buljonu, miltus (izšķīdināt buljonā) un vārīt uz Ļoti mazas uguns 30-40 minūtes. Sablenderēt, pievienot garšvielas un vārīt vēl 10 minūtes.
  2. Principā – jo ilgāk Salsu vārīs, jo garšīgāka tā būs – var vārīt līdz pat 6 stundām, bet tad ir Ļoti jāseko lai nepiedeg.

Komentāri

Līvuks 2015. gada 24. februāris 19:14
Hmmm... ar draudzeni domājām taisīt piparmētru vakaru... bet meklējām piemērotu mērci tortillām... nu redz kā atradu C;

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti