Sākums > Receptes > Brokastis

Plānās pankūkas ar svaigu zemeņu mērci

2005. gada 25. jūlijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Palielā traukā iesit olas, sāli un cukuru, visu samaisa un pievieno pienu. Samaisa. Pieliek klāt miltus. Samaisa.
2. Pievieno ūdeni tā, lai neveidojas kunkuļi. Mīklu atstāj uz minūtēm 15 ievilkties.
3. Nomazgā zemenes, izgriež zaļumus, saliek traukā un sablenderē vai saspiež ar dakšiņu un pievieno cukuru. Dažas ogas atstāj veselas, tās smukumam.
4. Mīklai var vēl pievienot nedaudz ūdeni, bet tā, lai nav pārāk šķidra, un tad var sākt cept.
5. Uz pannas uzpilina eļļu, uzlej mīklu un cep pankūkas līdz gatavas un iegūst zeltainu toni.
6. Pasniedz ar jau iepriekš sagatavoto svaigo zemeņu mērci, grezno ar zemeņu gabaliem, var papildināt ar banāniem,

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu