Dārzeņu karijs

2005. gada 25. jūlijs
Foto: Eva
Pagatavošana
45 min
1. Kartupeļus sagriež palielos kubiņos, burkānus – ieslīpos aplīšos, puķu kāpostu sadala rozetēs. Vārošā buljonā vispirms liek kartupeļus un burkānus, vāra, līdz tie ir pusgatavi, tad pievieno puķu kāpostus un zaļos zirnīšus. Nokāš. Zaļos lociņus un sīpolus sagriež un apcep uz pannas, tad pievieno miltus, sīki sakapātu kajenas piparu un kariju un apbrūnina. Pievieno buljonu un vīnu, 5 min pavāra. Pievieno saldo krējumu, cukuru, citrona sulu un sāli. Maisot vāra vēl 5 min. Dārzeņus samaisa ar mērci un pasniedz, pārkaisītus ar sīki sagrieztu kinzu.
Uz augšu