Garneļu zupa

2005. gada 25. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Izloba garneles, galvas un čaumalas saglabā buljonam. Garneles atdzesē. Lielā katlā sakarsē eļļu, pievieno garneļu galvas un čaulas, karsē uz lielas uguns, regulāri apmaisot, līdz galvas un čaulas kļūst brūnganas. Samazina uguni līdz vidējai, pievieno (sagrieztus gabaliņos) sīpolus, burkānus, seleriju. Uzmanīgi cep, šad tad apmaisot, līdz sīpoli kļūst mīksti (~5min.). Pievieno ūdeni, citronu sulu, garšvielas. Uzvāra, samazina uguni, katlu nosedz ar vāku, vāra 25 min. Izkāš caur sietu. Katlā ar biezu dibenu uz vidējas uguns izkausē sviestu. Iejauc miltus, cep, līdz kļūst zeltaini, šad tad apmaisot. Pievieno konjaku un pakāpeniski pielej apmēram pusi no izkāstā buljona. Enerģiski maisa līdz izzūd kunkuļi, tad iemaisa atlikušo šķidrumu. Pievieno sāli un piparus (pēc garšas). Samazina uguni, aizvāko pannu un vāra vēl 5 min., ik pa brīdim apmaisot. Ielej zupu tīrā katlā. Pievieno saldo krējumu, vēl nedaudz citrona sulas, lielāko daļu no garnelēm un vāra, līdz zupa karsta. Dekorē ar atlikušajām garnelēm un pētersīļiem.
2. Nekavējoties pasniedz.
Uz augšu