Kartupeļu biezeņzupa

3 1

Sastāvdaļas

  • Gabaliņš selerijas saknes
  • Gabaliņš pētersīļa saknes
  • 0.5 kg kartupeļu
  • 2 ēdamk.olīveļļas
  • Sāls, malti melnie pipari
  • 800 ml dārzeņu buljona
  • Pētersīļi
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Rīvēta citrona miziņa
  • 150 ml skābā krējuma

Pagatavošana

40 min.
  1. Garšsaknes notīra un sasmalcina. Kartupeļus notīra un sagriež kubiņos. Katliņā uzkarsē eļļu, apcep garšsaknes un kartupeļus. Pievieno sāli, piparus, pārlej buljonu un vāra uz lēnas uguns zem vāka 15 min. Pētersīļus sasmalcina, ķiploku daiviņas izspiež caur spiedi, citronam nogriež miziņu. No kartupeļiem blenderī izveido biezeni, pievieno ķiploku sulu, citrona miziņu un uzkarsē. Zupai pievieno skābo krējumu un izmaisa. Pirms pasniegšanas zupu pārkaisa ar sasmalcinātiem pētersīļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas