Sākums > Receptes > Konservējumi

Karstā sēņu sālīšana

2005. gada 16. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Sēnes novāra uz lēnas uguns sālsūdenī (uz 1 litru ūdens 2 ēdamkarotes sāls), ik pa laikam noņemot putas. Sēnes ir gatavas, kad tās sāk grimt un ūdens kļūst dzidrāks. Sēnes nolej sietā, noskalo ar aukstu ūdeni un atdzesē. Sāla lielos stikla, emaljas, māla vai plastmasas traukos. Uz 1 kg sēņu jāņem 30 g sāls. Garšai un aromātam var pievienot ķimenes, lauru lapas, melnos vai smaržīgos piparu graudus, ķiplokus, dilles, upeņu lapas. Sēnes liek kārtām un pārkaisa ar sāli, pievieno izvēlētās garšvielas. Sēnes pārsedz ar audumu, uzliek virsū slogu un glabā vēsā, tumšā vietā 25-35 dienas.
2. Jau iesālītajām sēnēm var pievienot jaunu porciju. Sālītas sēnes pirms lietošanas izmērcē aukstā ūdenī, tad gatavo salātos, pievieno zupām, mērcēm, sautējumiem, pildījumiem.
Uz augšu