Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zandarts alus mērcē

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Vislabākā ir zivs, kas sver līdz 1 kg. Notīrītu un izķidātu zivi kopā ar galvu ietinam audekla salvetē un ieliekam kastrolī, kurā to lēni vārām mērenā sālsūdenī ar mazliet etiķa, notīrītām un sagrieztām garšsaknēm, smaržīgiem pipariem, piparu graudiem un lauru lapām. Zandartu pasniedzam ietītu salvetē ar vārītiem kartupeļiem un alus mērci.
2. Kastrolī izkausējam sviestu un tajā līdz zeltainumam apcepam smalki sagrieztu sīpolu ar smalkiem miltiem. Pielejam buljonu un alu, pieliekam garšvielas, iebiezinām ar sarīvētu maizi un labi savārām. Tad mērci iekāšam kastrolī ar apceptiem sīpoliem, un beigās mērci padarām maigāku ar krējumā iekultiem olu dzeltenumiem.
Uz augšu