Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alū sautēts plaudis

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Zivis rūpīgi notīrām un izķidājam. Nosusinātas apsālām un sapiparojam. Kastrolī izkausējam sviestu, un tajā zivis no abām pusēm strauji apcepam. Tad tās izņemam un cepšanas sulā apcepam sagrieztus dārzeņus un sīpolus. Pieliekam visas garšvielas, pielejam sagatavoto alu un apmēram 20 minūtes pavārām. Pēc šī laika iebiezinām ar pavalgu no smalkiem miltiem un sviesta. Labi savārām, pieliekam sāli, etiķi un cukuru un cauri smalkai kāstuvei uzkāšam sagatavotajai zivij. Noliekam siltumā zem vāka nostāvēties un pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem, kas apkaisīti ar sakapātiem maurlokiem.
Uz augšu