Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karpa alus mērcē ar mārrutkiem

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Katru karpas porciju sadalām divās daļās, apsālām, apvārtām miltos un karotē sviesta apcepam no abām pusēm. Zivi no taukiem izņemam, un tajos sacepam sagrieztu sīpolu un seleriju. Alū samērcējam sarīvētas maizes garozas, pielejam pie dārzeņiem un pievienojam drupatas, kuras pagatavojām no atlikušā sviesta un miltiem. Visu krietni savārām un pieliekam sāli, piparus, cukuru un citronu sulu. Mērci caur sietu uzlejam uz karpas porcijām, kuras pārliekam ar citrona šķēlītēm un mārrutkiem. Pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem.
Uz augšu