Karpa alus mērcē ar mārrutkiem

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 porcijas karpas
  • Sīpoli
  • Gabals selerijas
  • Baltmaizes klaipiņa mīkstums
  • 0.3 l gaišā alus
  • Sāls, pipari un cukurs
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 2 karotes sviesta
  • 1 citrona sula
  • 3 karotes sarīvētu mārrutku
  • 4 šķēlītes citrona

Pagatavošana

1 min.
  1. Katru karpas porciju sadalām divās daļās, apsālām, apvārtām miltos un karotē sviesta apcepam no abām pusēm. Zivi no taukiem izņemam, un tajos sacepam sagrieztu sīpolu un seleriju. Alū samērcējam sarīvētas maizes garozas, pielejam pie dārzeņiem un pievienojam drupatas, kuras pagatavojām no atlikušā sviesta un miltiem. Visu krietni savārām un pieliekam sāli, piparus, cukuru un citronu sulu. Mērci caur sietu uzlejam uz karpas porcijām, kuras pārliekam ar citrona šķēlītēm un mārrutkiem. Pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni