Karpa pikantā mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 karpa
  • 0.5 l gaišā alus
  • 0.2 l sarkanvīna
  • Sāls
  • Garšaugi
  • Sīpoli
  • Sviests
  • Smalkie milti
  • Skābētie gurķi
  • Maurloki
  • Dilles

Pagatavošana

50 min.
  1. Karpu notīrām gan no iekšpuses, gan ārpuses, sagriežam glītās porcijās.
  2. Katlā uzvārām mērenu sālsūdeni. Tajā saliekam karpas porcijas, notīrītus un sagrieztus visus garšaugus un lielāku sīpolu.
  3. Pielejam gaišo alu, glāzi sarkanvīna, uzliekam vāku un vārām karpu, līdz tā paliek mīksta.
  4. Novārīto karpu uzmanīgi sakārtojam citā cepešpannā.
  5. Karpas buljonu iebiezinām ar gaišo aizdaru no sviesta un smalkajiem miltiem, un mērci labi savārām.
  6. Pirms mērce savārījusies, sagriežam smalki skābo gurķi, lociņus un dilles. Visu pievienojam vārītajām karpas porcijām un pārlejam ar savārīto un izkāsto mērci.
  7. Beigās uzliekam vāku un noliekam siltumā nostāvēties.
  8. Vislabāk karpu pasniegt ar vārītiem kartupeļiem, kurus apkaisām ar kapātu lupstāju vai maurlokiem.
  9. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni