Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karpa pikantā mērcē

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
50 min
1. Karpu notīrām gan no iekšpuses, gan ārpuses, sagriežam glītās porcijās.
2. Katlā uzvārām mērenu sālsūdeni. Tajā saliekam karpas porcijas, notīrītus un sagrieztus visus garšaugus un lielāku sīpolu.
3. Pielejam gaišo alu, glāzi sarkanvīna, uzliekam vāku un vārām karpu, līdz tā paliek mīksta.
4. Novārīto karpu uzmanīgi sakārtojam citā cepešpannā.
5. Karpas buljonu iebiezinām ar gaišo aizdaru no sviesta un smalkajiem miltiem, un mērci labi savārām.
6. Pirms mērce savārījusies, sagriežam smalki skābo gurķi, lociņus un dilles. Visu pievienojam vārītajām karpas porcijām un pārlejam ar savārīto un izkāsto mērci.
7. Beigās uzliekam vāku un noliekam siltumā nostāvēties.
8. Vislabāk karpu pasniegt ar vārītiem kartupeļiem, kurus apkaisām ar kapātu lupstāju vai maurlokiem.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu