Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Karpa tumšajā alū

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Notīrītus dārzeņus un garšvielas liekam apmēram pusstundu vārīties. Tad pielejam alu, ieliekam karpu, sviestu, ripiņās sagrieztu citronu, etiķi ar asinīm un vārām apmēram 15 minūtes. Pa to laiku sarīvējam maizi. Novārīto karpu ieliekam tīrā traukā. Buljonā ieliekam sagatavoto maizi un ļaujam tai savārīties. Karpai pievienojam sarīvētus mārrutkus, pārlejam ar vīnu, pēc garšas pasaldinām, apsālām un mērci uzkāšam cauri smalkai kāstuvei uz karpas porcijām. Zem vāka noliekam siltumā nostāvēties.
Uz augšu