Melnā karpa

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Ar etiķi karpai nomazgājam asinis un šķīdumu saglabājam. Dārzeņus sagriežam, sautējam sviestā un, kad tie sāk kļūt brūni, pieliekam cukuru, lai sakaramelizējas. Pievienojam rīvmaizi, samaisām un pielejam apmēram puslitru ūdens, alu un asinis ar etiķi. Pieliekam sāli, garšvielas, pievienojam sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Mērci labi savārām. Pēc tam to izkāšam, pieliekam piparkūkas, ievārījumu, sakapātus riekstus, standziņās sagrieztas mandeles, nomazgātas rozīnes un plūmes. Pēc garšas paskābinām vai pasaldinām. Vēl brīdi pavārām, uzmanīgi ieliekam karpu un vēl pavārām apmēram 15 minūtes. Vislabāk karpu pasniegt ir otrajā dienā, kad to sasildām un pievienojam baltmaizes knēdeļus.
Uz augšu