Melnā karpa

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 karpa
  • Visas garšsaknes
  • 1 liels sīpols
  • 5 karotes sviesta
  • 5 pipargraudi
  • Smaržīgie pipari
  • Gabals ingvera
  • 5 lauru lapas
  • Miziņa no 1 citrona
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Pēc garšas etiķis
  • Citrona sula
  • 5 karotes rīvmaizes
  • Tikpat sarīvētu piparkūku
  • Cukurs, sāls
  • 10 žāvētas plūmes
  • Riekšava riekstu kodolu
  • Riekšava mandeļu
  • Maisiņš rozīņu
  • Brūkleņu ievārījums
  • 0.5 l tumšā alus

Pagatavošana

1 min.
  1. Ar etiķi karpai nomazgājam asinis un šķīdumu saglabājam. Dārzeņus sagriežam, sautējam sviestā un, kad tie sāk kļūt brūni, pieliekam cukuru, lai sakaramelizējas. Pievienojam rīvmaizi, samaisām un pielejam apmēram puslitru ūdens, alu un asinis ar etiķi. Pieliekam sāli, garšvielas, pievienojam sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Mērci labi savārām. Pēc tam to izkāšam, pieliekam piparkūkas, ievārījumu, sakapātus riekstus, standziņās sagrieztas mandeles, nomazgātas rozīnes un plūmes. Pēc garšas paskābinām vai pasaldinām. Vēl brīdi pavārām, uzmanīgi ieliekam karpu un vēl pavārām apmēram 15 minūtes. Vislabāk karpu pasniegt ir otrajā dienā, kad to sasildām un pievienojam baltmaizes knēdeļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni