Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zoss sarkanajos kāpostos

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Zosi izķidājam, labi noplūcam, notīrām un nosusinām. Tad iekšpusi un ārpusi apsālām, apkaisām ar ķimenēm, ieliekam cepešpannā ar griezumu uz leju, pielejam mazliet gaišā alus un cepam mēreni karstā cepeškrāsni pusmīkstu.Pa to laiku sagatavojam kāpostus: lielāku sarkano kāpostu galvu sagriežam šķēlēs, saliekam bļodā un ielejam puslitru gaišā alus, pēc garšas pieliekam sāli, ķimenes un kopā ar sagrieztu lielu sīpolu vārām pusmīkstus. Šādi sagatavotiem kāpostiem pievienojam gabaliņos sagrieztu žāvēto krūtiņu, standziņās sagrieztus mizotos ābolus un visu samaisām ar zoss cepšanas sulu. Cepešpannā sakārtojam porcijās sadalīto zosi, kurām pārliekam sagatavotos kāpostus un cepeškrāsnī zem vāka cepam mīkstus. Pasniedzam ar kartupeļu standziņām vai knēdeļiem.
Uz augšu