Sāļā sviestmaižu torte

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 šķērsām sagrieztas, apaļas saldskābmaizes vai baltmaizes klaipiņa šķēles
  • 2 kārbas “Tunča fileju gabali blanšēti eļļā” neto 240 g vai “Tuncis savā sulā”
  • 2 cieti novārītas olas
  • 1 sarkanā paprika
  • Saišķītis maurloku
  • 200 g majonēzes “Maigums”
  • 200 g skāba krējuma
  • Sāls, pipari, karijs
  • 3 -4 ēdamk. kausētā siera
  • 1 maza zaļā paprika
  • Saišķītis redīsu

Pagatavošana

60 min.
  1. Notecina tunci. Olu noloba un sasmalcina. Papriku noskalo, izņem sēkliņas, mīkstumu sagriež mazos kubiņos. Sasmalcina maurlokus. Visas pildījuma sastāvdaļas samaisa ar majonēzi un krējumu, pievieno sāli, piparus, un, ja ir vēlēšanās, arī kariju. Starp maizes šķēlēm ieziež pildījumu. Sviestmaižu torti rūpīgi nosedz ar pārtikas plēvi un liek vēsumā vismaz uz divām stundām, tomēr vislabāk tā ievilksies 12 stundās. Kūku ar asu nazi sagriež pirms rotāšanas. Tieši pirms pasniegšanas pārziež ar plānu kārtiņu kausētā siera. Kūku rotā ar paprikas sloksnītēm un redīsa šķēlītēm.

Komentāri

arta uzkalne 2009. gada 16. septembris 17:35
mmmmmmmmmmmmmm izskatās gardi un arī garšo gardi noteikti pamēģināšu

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas