Trifeles

2005. gada 24. jūlijs
Foto: Elga Berņa
Pagatavošana
1 min
1. Uzvāra krējumu ar sviestu. Pieliek šokolādes gabaliņus. Maisa, kamēr tie izkūst un masa kļuvusi viendabīga. Noņem katlu no uguns.
2. Pievieno kafijas krējumu, liķieri un rīvētu apelsīnu miziņu. Masu lej apm. 20x30 cm veidnē. Atdzesē līdz istabas temperatūrai. Ieliek veidni ledusskapī un atdzesē kādu stundu (kamēr masu var savelt lodītēs).
3. Apklāj četras plātis ar cepamo papīru. Divām uzkaisa pūdercukuru, divām - kakao pulveri. Ar ēdamk.s palīdzību no trifeļu masas izveido bumbiņas (kādi 2 cm un 3 cm diametrā). Bumbiņas liek uz sagatavotajiem papīriem. Trifeles uz 10 minūtēm ieliek saldētavā.
4. Tad katru bumbiņu saveļ pavisam apaļu (rokas iepūderē vai nu ar kakao pulveri, vai nu pūdercukuru).
5. Trifeles vēlreiz ieliek saldētavā uz 1 stundu.
6. Apklāj citas plātis ar foliju. Ūdens peldē izkausē šokolādi un ar dakšiņas palīdzību tajā iemērc kakao trifeles. Uzliek tās uz restēm. Dekorē.
7. Pagatavo cukura glazūru pūdercukurā apviļātājām bumbiņām. Saputo olu baltumus ar pūdercukuru. Pievieno citronu sulu un glicerīnu. Uzdur bumbiņu uz dakšiņas un iemērc glazūrā. Ar otru dakšiņu bumbiņu pagroza tā, lai tā viscaur būtu noklāta ar glazūru. Ja glazūra liekas paplāna, pievieno pūdercukuru, bet ja par biezu - pievieno olu baltumu. Cukurotās bumbiņas liek uz restēm. Kad glazūra sacietējusi, uzpilina nedaudz kausētas šokolādes.
8. P.S. Esmu balto glazūru taisījusi, izkausējot balto šokolādi - man jau garšo labāk:-)
Uz augšu