Sniega kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 olas
  • 4 ēdamkarotes miltu
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • Vaniļas cukurs
  • 8 olu baltumi
  • Pusglāze pūdercukura
  • Saldais krējums
  • 1 paciņa želantīna
  • Avenes vai zemenes
  • Augļu ievārījums (ķiršu vai aveņu)

Pagatavošana

1 min.
  1. Tiem, kam slikti jau no domas, ka olas baltums būs jēls, šo torti labāk netaisīt, taču tā ir skaistākā torte, kādu būsiet redzējuši :)
  2. Olu dzeltenumus sakuļ ar parasto cukuru un vaniļas cukuru, pievieno miltus un saputotus 4 olu dzeltenumus, no tā izcep biskvītu. Kad biskvīts padzisis, to liek veidnē, kura izklāta ar foliju. Pārziež ar ievārījumu.
  3. Tad gatavo "sniega" masu. saputo 8 olu baltumus, sakuļ putukrējumu ar pūdercukuru, var pievienot arī putukrējuma stindzinātāju, uzbriedinātu želantīnu pievieno putukrējumam. Kad putukrējums nedaudz sāk sastingt, uzmanīgi iecilā olu baltumus un izmaisa, lai būtu viendabīga masa.
  4. To pārlej sagatavotajam biskvītam. Liek ledusskapī stingt.
  5. Vēlāk var garnēt ar avenēm vai zemenēm. ķirši gan nederēs, būs par skābu, ja vienīgi saldie ķirši.

Komentāri

Jolanta 2009. gada 18. jūlijs 09:44
Kā to saprast? "Olu dzeltenumus sakuļ ar parasto cukuru un vaniļas cukuru, pievieno miltus un saputotus 4 olu dzeltenumus" Tātad pie olu dzeltenumiem,kas sakulti ar cukuru un miltiem pievieno vel 4 olu dzeltenumus?Cik tad do dzeltenumu kopā vajag?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize