Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes - aveņu torte

2005. gada 23. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē. Olas atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru. Olbaltumus saputo biezās putās. Izkausēto šokolādi sajauc ar sakultajiem dzeltenumiem, piliek kartupeļu miltus, kakao, miltus, cepamo pulveri. Samaisa. Beigās pieliek sakultos olas baltumus. Mīklu liek formā un cep 25 minūtes (175 t C). atdzesē un pārgriež uz pusēm (lai sanāktu divi apaļi biskvīti) :))))
2. Ieliek vienu biskvīta pusīti formā ar noņemamām malām. Želatīnu uzbriedina. Medu silda ar citronu sulu, cukuru. noņem no uguns.uzbriedināto želatīnu liek siltajā medus masā. pieliek 3 ēd. karotes jogurta, samaisa, un pēc tam pievieno pārējo jogurtu un liek ledusskapī.
3. Kad masa sāk nedaudz stingt, sakuļ putukrējumu un uzmanīgi sajauc ar jogurta masu. pievieno avenes un samaisa. Šo krēmu liek formā uz biskvīta un virsū liek otru biskvītu. Liek ledusskapī uz apmēram 3 stundām.
4. Noņem formai malas. Torti rotā ar šokolādes skaidiņām, avenēm, pūdercukuru.
Uz augšu