Šokolādes - aveņu torte

3 1

Sastāvdaļas

  • Biskvītam
  • 50 g.šokolādes
  • 2 olas
  • 60 g. pūdercukura
  • 20 g. kartupeļu miltu
  • 1 ēd.k. kakao
  • 40 g. miltu
  • 2 naža gali cepamā pulvera
  • Pildījumam
  • 20 g. želatīna
  • 80 g. šķidra medus
  • Sula no puscitrona
  • 4 ēd.k. pūdercukura
  • 500 g. krējuma jogurta
  • 400 g. saldētu vai svaigu aveņu
  • 200 ml. saldā krējuma
  • Rotājumiem
  • Šokolādes tāfelīte
  • Pūdercukurs
  • Avenes

Pagatavošana

60 min.
  1. Šokolādi izkausē ūdens peldē un atdzesē. Olas atdala no baltumiem. Dzeltenumus saputo ar cukuru. Olbaltumus saputo biezās putās. Izkausēto šokolādi sajauc ar sakultajiem dzeltenumiem, piliek kartupeļu miltus, kakao, miltus, cepamo pulveri. Samaisa. Beigās pieliek sakultos olas baltumus. Mīklu liek formā un cep 25 minūtes (175 t C). atdzesē un pārgriež uz pusēm (lai sanāktu divi apaļi biskvīti) :))))
  2. Ieliek vienu biskvīta pusīti formā ar noņemamām malām. Želatīnu uzbriedina. Medu silda ar citronu sulu, cukuru. noņem no uguns.uzbriedināto želatīnu liek siltajā medus masā. pieliek 3 ēd. karotes jogurta, samaisa, un pēc tam pievieno pārējo jogurtu un liek ledusskapī.
  3. Kad masa sāk nedaudz stingt, sakuļ putukrējumu un uzmanīgi sajauc ar jogurta masu. pievieno avenes un samaisa. Šo krēmu liek formā uz biskvīta un virsū liek otru biskvītu. Liek ledusskapī uz apmēram 3 stundām.
  4. Noņem formai malas. Torti rotā ar šokolādes skaidiņām, avenēm, pūdercukuru.

Komentāri

sindija mija krukske 2014. gada 18. novembris 12:36
Si ari bija laba bet parasti sokolades kukas sanak daudz namigakas pat improvizetas

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti