Meža pīle ar medu

2005. gada 22. jūlijs
Foto: Māra Zukure
Pagatavošana
1 min
1. Vīnā iejauc medu, pievieno ekstraktu no garšsaknēm, Rīvētu muskatriekstu, imbiru, 50 g. Silta izkausēta sviesta. Samaisa. Noliek siltā vietā
2. Noplūktu un izķidātu un nomazgātu pīli iespeķo, apsāla no iekšpuses un ārpuses. Ieliek pannā, sakarsētā sviestā uz citrona šķēlītēm.
3. Ar sagatavoto medus maisījumu ieziež pīli no iekšpusess un ārpuses( Medus masa nepārtraukti jāmaisa) Tad liek cepties. Laiku pa laikam ieziež pīli ar maisijumu.
4. Gatavu pīli liek sakarsētā traukā Pārlej ar mērci tā lai gaļa būtu pilnīgi nosegta.
Uz augšu