Sākums > Receptes > Deserti

Interpretācija par after eight

2005. gada 22. jūlijs
Foto: Juris Sapožņikovs
Pagatavošana
45 min
1. Gatavo musu. Izņem saldētās meža ogas un istabas temperatūrā ļauj tām atkust. Balto šokolādi salauz gabaliņos, liec metāla traukā un uz ļoti mazas uguns ūdens peldē uzmanīgi izkausē nepārtraukti maisot (šokolādes trauka apakša nedrīkst pieskarties katlam ar ūdeni). Izkausēto šokolādi atdzesē līdz vēsai. To pārbaudi ar mazo pirkstiņu. Kamēr šokolāde dziest, smalki sakapā piparmētras. Pēc tam stingrās putās sakul saldo krējumu. Tajā pakāpeniski un lēnām iemaisi piparmētru liķieri, smalki sakapātas piparmētras un kausēto šokolādi. Iegūto masu liec formās, pēc tam ledusskapī, kur ļauj tam stundu stingt.
2. Veido desertu. Tāpat kā iepriekš kausēji balto šokolādi, izkausē un atdzesē arī tumšo. Izņem no formām sastingušo baltās šokolādes musu. Uzmanīgi katra musa malas apsmērē ar platu otu vai nazi ar kausētu brūno šokolādi un liec atkal ledusskapī. Smalki sakapā baziliku. Sajauc to ar balto rumu un cukura sīrupu. Pasniedzot musu pārlej ar bazilika mērci, uz šķīvja izkārto svaigas ogas un visu pārkaisi ar pūdercukuru.
Uz augšu