Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbju un persiku krēmzupa

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Daiga Juškovska
Pagatavošana
40 min
1. Ķirbi nomizo un sagriež palielos gabalos. Nomizotus kartupeļus un burkānus sagriež plānās strēmelītēs, lai ātrāk izvārītos. Liek katlā vārīties, pievienojot garšvielas. Vāra, līdz dārzeņi gatavi vai arī nedaudz sāk jukt. Vārīšanas beigās pieliek persikus bez kauliņiem, lai nokarsējas.
2. Novārītos produktus izņem ar putu karoti no katla un sablenderē, līdz veidojas viendabīga masa. To liek karsēties katlā, pēc vajadzības atšķaidot ar dārzeņu buljonu. Pievieno citrona sulu un garšvielas.
3. Zupu pasniedz ar skābu krējumu un diļļu pesto (dilles ļoti smalki sakapā, sajauc ar eļļu un garšvielām).
Uz augšu