Ķirbju pīrāgs

4 1

Sastāvdaļas

  • 300 g smilšu mīklas
  • 1 /6 vidēja lieluma ķirbja
  • 1 /2 glāzes cukura
  • Sula no 1/2 citrona
  • 1 /2 saldā krējuma
  • 2 olas
  • 1 /3 glāzes medus
  • Kanēlis
  • Mazs gabaliņš ingvera

Pagatavošana

45 min.
  1. Gatavo parasto smilšu mīklu, iejaucot izlobītas ķirbju sēklas. Izrullē 1/2 cm biezu plāksni un liek formā. Cep krāsnī, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.
  2. Ņem 1/4 vidēja ķirbja. Notīra, nomizo un griež kubiņos. Liek vārīties ūdenī, kam pievienots cukurs (1/2 no daudzuma) un kanēlis. Novāra vidēji mīkstu un liek atdzesēties. Nospiež lieko sulu.
  3. Ķirbi samīca un pievieno citrona sulu, otru pusi cukura, kanēli, olas un saldo krējumu. Masu labi sajauc un pilda iepriekš izceptajā smilšu mīklas formā, uz lēnas uguns liek cepties krāsnī 160 grādu temperatūra, līdz virsējā kārta atkal zeltaini brūna.
  4. Kad pīrāgs gatavs, tam pārsmērē medu, kas sajaukts ar ķirbju sēklām un svaigu ingveru.

Komentāri

Evija 2010. gada 6. novembris 18:05
Par maz sanāca pildujuma, jo dēmžēl autore bija ļoti aptuveni iedevusi sastāvdaļu proporcijas - ķirbja gabals man svēra 1800gr taču tas beigās izrādijās daudz par maz, kas liecina, ka man 1/6 videja izmēra ķirbjis atšķiras no autores iedomātā.....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize