Ķirbju pīrāgs

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Daiga Juškovska
Pagatavošana
45 min
1. Gatavo parasto smilšu mīklu, iejaucot izlobītas ķirbju sēklas. Izrullē 1/2 cm biezu plāksni un liek formā. Cep krāsnī, līdz virsiņa kļūst zeltaini brūna.
2. Ņem 1/4 vidēja ķirbja. Notīra, nomizo un griež kubiņos. Liek vārīties ūdenī, kam pievienots cukurs (1/2 no daudzuma) un kanēlis. Novāra vidēji mīkstu un liek atdzesēties. Nospiež lieko sulu.
3. Ķirbi samīca un pievieno citrona sulu, otru pusi cukura, kanēli, olas un saldo krējumu. Masu labi sajauc un pilda iepriekš izceptajā smilšu mīklas formā, uz lēnas uguns liek cepties krāsnī 160 grādu temperatūra, līdz virsējā kārta atkal zeltaini brūna.
4. Kad pīrāgs gatavs, tam pārsmērē medu, kas sajaukts ar ķirbju sēklām un svaigu ingveru.
Uz augšu