Kreolu gumbo

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 mazs baklažāns (es lietoju kabaci un daudz :))
  • 3 ēdamkarotes olīvu eļļas
  • 1 liels sīpols
  • 1 saldais sarkanais pipars
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 2 tējkarotes paprikas
  • ½ tējkarotes asā čillī (Latvijā dabonamais jāliek vairāk)
  • 125 gr. okra (nelieku vispār)
  • 125 gr. kukurūzas
  • 470 ml vistas buljona
  • 250 gr tomāti savā mērcē (vai svaigi)
  • 30 gr. rīsu
  • 250 gr. izlobītas garneles
  • Dilles garnējumam

Pagatavošana

1 min.
  1. Sagriež baklažānu vai kabaci 4 kantīgos gabaliņos (1*1 cm) liek katlā. Ja lieto baklažānu tad uzber pāris karotes sāli un uzlej ūdeni, pagaida 30 min. un noskalo un nosusina(ja lieto kabaci tad nevajag to darīt)
  2. Sakarsē pannu ar eļļu. Pievieno sakapātu sīpolu, sarkano pieparu, ķiploku un baklažānu (kabaci) cepina uz mazas liesmas 5 min. Iemaisa papriku un chillī pulveri un cep vēl 2 minūtes. Pievieno gabalos apmēram 4 sagrieztu okru (ja vēlas). Pievieno kukurūzu buljonu un tomātus. Tomātus ar karoti sapļeckina, ja llieto svaigus tad pirms tam atbrīvo nomizām un sagriež gabaliņos. Iemaisa rīsus un vāra apmēram 25 min. kamēr rīsi ir mīksti. Pievieno garneles un vāra vēl pāris min. Pievieno sāli pēc nepieciešamības

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni