Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pīle alū senā čehu gaumē

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Notīrītu un izķidātu pīli rūpīgi nomazgājam remdenā ūdenī un nosusinām. No visām pusēm, arī iekšpusē, apsālām, apkaisām ar ķimenēm un liekam cepešpannā ar griezumu uz leju. Ielejam mazliet ūdeni un zem vāka cepam pusmīkstu. Tad atveram un, regulāri aplaistot ar cepšanas sulu, cepam brūnu. Atdzesētu pīli sadalām porcijās. Novārītiem skābajiem kāpostiem nolejam ūdeni, pielejam gaišo alu, pieliekam līdz zeltainumam apceptus smalki sagrieztus sīpolus un vēl vismaz 10 minūtes pavārām. Pīles porcijas kārtojam cepešpannā, pieliekam sautētos kāpostus, pārlejam pīles cepšanas sulu, uzliekam vāku un plītskrāsnī cepam vēl 20 minūtes. Piedāvājam ar kartupeļu standziņām vai knēdeļiem.
Uz augšu