Jēra gaļa uz apinīšiem

3 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg jēra pleca bez kauliem
  • 200 g sviesta
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 1 liels burkāns
  • Gabals selerijas
  • 1 liels sīpols
  • 0.5 l saldā krējuma
  • 4 olu dzeltenumi
  • 10 piparu graudiņi
  • Tējkarotīte maltā muskatrieksta
  • Sāls
  • 0.5 l jērgaļas buljona
  • 0.5 l gaišā alus
  • 100 g jaunu apiņu čiekuriņu

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriežam palielos gabalos un saliekam jēra kaulu buljonā, kuru samaisām ar alu. Pievienojam mazākos gabaliņos sagrieztas garšsaknes, sīpolus, garšvielas un vārām mīkstu. Kad gaļa mīksta, to izņemam. No sviesta un miltiem pagatavojam gaišo aizdaru, ar ko iebiezinām buljonu. Labi savārām, uzkāšam gaļai un pataisām maigāku ar krējumā iekultiem olu dzeltenumiem. Vairs nevārām. Pirms mērce savārījusies, nelielā alus daudzumā pasautējam apiņu čiekuriņus, kurus beigās kopā ar alu pielejam mērcei, samaisām un ar uzliktu vāku noliekam nostāvēties. Pasniedzam ar sviesta klimpām vai baltmaizes knēdeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni