Aitas ciska alū

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Notīrītu un atplēvotu aitas cisku no visām pusēm apsālām un sakarsētos taukos no visām pusēm apcepam brūnu. Apceptu izņemam un cepšanas sulā cepam brūnus sagrieztus sīpolus , kurus aplejam ar alu. Pieliekam visas garšvielas, citrona miziņu un apcepto aitas gaļu. Uzliekam vāku un, periodiski aplaistot, sautējam mīkstu. Pēc tam gaļu izņemam un mērci iebiezinām ar gaišo aizdaru, pagatavotu no sviesta un smalkajiem miltiem. Apmēram 20 minūtes mērci vārām un pēc tam pielejam krējumu. Labi samaisām un vairs nevārām. Beigās pēc garšas saldinām, liekam sāli un skābinām ar citrona sulu. Pasniedzam ar kartupeļu knēdeļiem vai kartupeļu standziņām.
Uz augšu