Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alū sautēta marinēta aitas gaļa

2005. gada 19. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Labi nomazgātus un notīrītus dārzeņus un kartupeļus sagriežam šķēlītēs. Arī gaļu šķēlītēs, kuras viegli iedauzām un malās iegriežam, lai tā nesarullētos. Liekam keramiskā traukā, pie kam, pa kārtām dārzeņus un gaļas šķēlītes, pielejam, kā vienmēr, mazliet alus. Augšējā kārtā jābūt gaļai. Šo kārtu apsālām, sapiparojam, uzlejam pietiekami daudz alu un noliekam aukstumā marinēties līdz nākamai dienai. Otrā dienā zem vāka sautējam mīkstu vismaz stundu.(Recepte tapusi 1865.gadā. Ēdienam piekoda kartupeļus "mundierī".)
Uz augšu