Alus mērce ar šķiņķi un olu dzeltenumiem

5 1

Sastāvdaļas

  • 150 g cūku tauku
  • Liels sīpols
  • Gabals speķa
  • Pēc vajadzības smalkie milti
  • 1 l stipra vistas buljona
  • 1 l Pilzenes alus
  • Sakapāts lupstājs
  • Ingvers
  • Malti pipari
  • 1 mazāks mārrutks
  • 200 g rupjmaizes garoziņu
  • 200 g šķiņķa bez kaula
  • 2 karotes svaiga sviesta
  • 4 vārītu olu dzeltenumi
  • Pēc garšas sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Cūku taukos līdz zeltainumam apcepam smalki sagrieztus sīpolus kopā ar sagrieztu speķi un smalkajiem miltiem. Pielejam buljonu un Pilzenes alu, pieliekam šķipsnu ingvera, maltos piparus, sāli, pievienojam sarīvētās maizes garoziņas un rīvētos mārrutkus. Vārām vismaz pusstundu, tad izkāšam un beigās mērcei pievienojam mazos gabaliņos sagrieztu un sviestā apceptu šķiņķi, sasmalcinātus vārītu olu dzeltenumus un sakapātas pētersīļa lapas. Kad mērce pareizi savārīta, tā nedrīkst būt īpaši bieza, tai jābūt bez kunkuļiem un gaiši dzeltenai. To pasniedz kā patstāvīgu ēdienu, galvenokārt ar kartupeļiem un pie kazas gaļas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni