Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Alus mērce ar šķiņķi un olu dzeltenumiem

2005. gada 18. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Cūku taukos līdz zeltainumam apcepam smalki sagrieztus sīpolus kopā ar sagrieztu speķi un smalkajiem miltiem. Pielejam buljonu un Pilzenes alu, pieliekam šķipsnu ingvera, maltos piparus, sāli, pievienojam sarīvētās maizes garoziņas un rīvētos mārrutkus. Vārām vismaz pusstundu, tad izkāšam un beigās mērcei pievienojam mazos gabaliņos sagrieztu un sviestā apceptu šķiņķi, sasmalcinātus vārītu olu dzeltenumus un sakapātas pētersīļa lapas. Kad mērce pareizi savārīta, tā nedrīkst būt īpaši bieza, tai jābūt bez kunkuļiem un gaiši dzeltenai. To pasniedz kā patstāvīgu ēdienu, galvenokārt ar kartupeļiem un pie kazas gaļas.
Uz augšu