Zaļais biezpiena dips un mērce

4 1

Sastāvdaļas

  • Apm
  • 200 g biezpiens
  • 100 g majonēze vai krējums vai jogurts
  • Sāls
  • Pipari
  • Garšas piedevas (pēc gaumesun vajadzības)
  • Loki
  • Dilles
  • Gludie pētersiļi
  • Majorāns
  • Rozmarīns
  • Timians
  • Pupumetra
  • Piparmētra
  • Saldās paprikas pulveris
  • Ķiploks
  • Kaltēti tomāti
  • Čilli

Pagatavošana

5 min.
  1. Virtuves kombainā liek biezpienu (atbilstoši diētas plāniem, treknu vai liesu), majonēzi (un/vai krejumu, un/vai jogurtu), pieber sāli un piparus, pievieno pēc savas gaumes garšas piedevas. Visu samaļ krēmīgā masā.
  2. Vienmēr jāapdomā, kam šī mērce paredzēta.
  3. Čipšiem: ķiploks, paprika, pētersiļi, loki, drusku majorāns.
  4. Stiprai gaļai: ķiploki, pētersiļi, rozmarīns, timiāns.
  5. Kartupeļiem: dilles vai majorans...
  6. Ja nav drošības, kaa būs, tad vajag pagaršot: drusku biezpiens, piliens majonēzes, pa druskai plānoto garšvielu karotītē, nogaršo kopā ar vēlamo ēdienu.
  7. Arī sāls daudzums atkarīgs no pielietojuma. Ja čipšiem, tad mazāk, ja svaigiem dārzeņiem, tad drusku vairāk.
  8. Jāpiebilst, ka ar majonēzi un treknu biezpienu garšo viskrēmīgāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni