Piparu steiks

2005. gada 18. jūlijs
Foto: Gita Štrause
Pagatavošana
20 min
1. Gaļu sagriež četrās šķēlēs un no abām pusēm apkaisa ar sāli. Pipargraudus sasmalcina un izkaisa uz šķivja. Katru steika šķēli no abām pusēm piespiež pipariem.
2. Pannā savieno sviestu ar eļļu un uzkarsē. Kad sviests sāk putot, steika šķēles apcep nokatras puses pa divām minūtēm. Samazina uguni un cep vēl 1-2 minūtes no katras puses (ja grib jēlo steiku); 3 minūtes (ja vēlas vidēji ceptu steiku); 4-5 minūtes (ja gib labi izceptu steiku).
3. Mērcei: brendiju ielej pannā un uzkarsē, līdz iztvaiko alkohols , tad pievieno saldo krējumu, sāli piparus.Mērci pārlej pāri steikam, pārkaisa ar pētersīļiem un pasniedz ar frī kartupeļiem

Labu apetīti!
Uz augšu