Piparu steiks

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g lielllopa filejas
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
  • 2 ēd. k. melno piparu graudu
  • 30 g sviesta
  • 1 ēd. k. eļļas
  • 2 ēd. k. brendija
  • 150 ml saldā krējuma
  • Sasmalcināti pētersīļi
  • Frī kartupeļi

Pagatavošana

20 min.
  1. Gaļu sagriež četrās šķēlēs un no abām pusēm apkaisa ar sāli. Pipargraudus sasmalcina un izkaisa uz šķivja. Katru steika šķēli no abām pusēm piespiež pipariem.
  2. Pannā savieno sviestu ar eļļu un uzkarsē. Kad sviests sāk putot, steika šķēles apcep nokatras puses pa divām minūtēm. Samazina uguni un cep vēl 1-2 minūtes no katras puses (ja grib jēlo steiku); 3 minūtes (ja vēlas vidēji ceptu steiku); 4-5 minūtes (ja gib labi izceptu steiku).
  3. Mērcei: brendiju ielej pannā un uzkarsē, līdz iztvaiko alkohols , tad pievieno saldo krējumu, sāli piparus.Mērci pārlej pāri steikam, pārkaisa ar pētersīļiem un pasniedz ar frī kartupeļiem

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni