Parasta maltās gaļas mērce

3 1
Paldies, Receptes.lv lietotājam par iesūtīto attēlu! :)

Sastāvdaļas

  • 200 g maltās gaļas
  • 1 vidēja lieluma sīpols
  • 1 ēd. k. miltu
  • 3 ēd. k. skāba krējuma
  • Baziliks
  • Melnie pipari
  • Majorāns, var arī pievienot ko asāku
  • Mazliet sāls
  • Eļļa
  • Mazliet vairāk kā glāze ūdens

Pagatavošana

20 min.
  1. Uz pannas uzkarsē eļļu un liek apcepties malto gaļu. Gaļu ar lāpstiņu cepšanas laikā sadala pēc iespējas sīkākos gabaliņos, lai mērce viendabīgāka.
  2. Pirms gaļa sāk brūnēt, pievieno smalki sagrieztu sīpolu un apcep kopā ar gaļu.
  3. Kad gaļa apcepusies (mazliet apbrūnējusi), tai uzber garšvielas un sāli un aplej ar pusglāzi karsta ūdens (tā, lai gaļa gadrīz pārklājas ar ūdeni), samaisa un zem vāka vāra/sautē uz mazas liesmas.
  4. Mazliet vairāk kā pusglāzē silta ūdens uzbriedina miltus un, kad gaļa ir kādas 5 minūtes pavārījusies, to pielej gaļai un maisa līdz mērce sabiezē.
  5. Pievieno krējumu, rūpīgi samaisa un, kad mērce sāk burbuļot, tā ir gatava.
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Klapsis 2016. gada 7. oktobris 21:36
Man sanaca , varbut tapec kad man nav 13 gadi
Sintija 2016. gada 2. septembris 17:50
Roland, nākamreiz Tev noteikti izdosies! :)
Booms 2016. gada 24. jūlijs 21:04
Mmmm, šī mērce garšoja super,, es otrajā reizē pamēģināju pielikt rīvētus burkānus (kopā ar malto gaļu sepjot) arī labi garšoja.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni