Ķiršu kēkss

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s kartupeļu miltu
  • 1 glāze/s kviešu miltu
  • 3 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 paciņa cepamā pulvera
  • 1 paciņa sviesta vai margarīna
  • Rozīnes
  • Ķiršu ievārījums
  • Vanilīna cukurs
  • 1 ēd. k. kakao

Pagatavošana

60 min.
  1. Izkausē sviestu, pievieno cukuru, vaniļu un olas un to visu saputo. Tad pieliek miltus, kartupeļu miltus un cepamo pulveri. Visu samaisa un pieber miltos apviļātas rozīnes. Pusei masas pievieno kakao.
  2. Formā ielej gaišo masu, pārsmērē ar apm. 3 ēd. k. ķiršu ievārījuma (var arī svaigus ķiršus) un pārlej ar brūno masu.
  3. Cep apm. 200 grādu karstumā, līdz kēksā iedurtais nazītis vairs nav slapjš.
  4. Tad, kad atdzisis, var pārliet ar melno šokolādi.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize