Sivēns alū

5 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg notīrīta mugura no neliela sivēna
  • 200 g speķa bez ādas
  • Daži pipargraudiņi
  • 4 krustnagliņas
  • 3 karotes etiķa
  • Sāls, maltie pipari
  • 5 lieli mizoti āboli
  • Pēc vajadzības rupjmaizes garozas sabiezināšanai
  • 0.5 l līdz 1 l gaišā alus
  • Kaulu buljons mērces atšķaidīšanai (pagarināšanai)

Pagatavošana

1 min.
  1. Piemērota lieluma cepešpannā ieklājam plānās šķēlēs sagrieztu speķi un uz tā uzliekam saspeķotu, apsālītu un sapiparotu muguru. Pieliekam krustnagliņas, pipargraudus, etiķi un pielejam pusi alus. Uzliekam vāku un cepeškrāsnī sautējam pusmīkstu. Pēc tam pielejam atlikušo alu, pieberam sarīvētas maizes garozas un izsautējam mīkstu. Tad gaļu izņemam, mērci pagarinām ar buljonu un brīdi vārām. Citā kastrolī ieliekam mizotus, četrās daļās sagrieztus ābolus un mērci uzkāšam uz tiem. Ļaujam tiem vismaz 10 minūtes zem vāka sautēties, tad noņemam no uguns un noliekam mērci ar āboliem nostāvēties. Gaļu sadalām nepieciešamā daudzuma porcijās, šķīvī tām pārlejam mērci ar pasautētiem āboliem un kā piedevas pasniedzam vislabāk rīsus vai mannas klimpas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni