Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Žāvējums alū ar skābiem kāpostiem

2005. gada 17. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Lielā kastrolī sakarsētos taukos no visām pusēm apcepam desu, porcijās sagriezto plecu un riņķīšos sagriezto ķiploku desu. Pēc apcepšanas visu izņemam un noliekam siltumā. Pēc tam sakarsētajos taukos apcepam gredzenos sagrieztu sīlpolu. Pieliekam noskalotus un smalkāk sagrieztus kāpostus un dažas minūtes cepam. Pēc vajadzības pielejam gaišo alu. Pieliekam garšvielas, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un dažas kadiķogas. Pēc garšas pieliekam sāli un piparus. Kāpostu maisījumu dažas minūtes zem vāka pavārām. Čabajas desu tad sagriežam ripiņās un iemaisām kāpostos. Pievienojam gaļu un ķiploku desu. Gaļu pēc tam pārklājam ar kāpostiem un kartupeļiem un sautējam zem vāka, mēreni pārlietu ar alu, līdz kartupeļi mīksti. Pēc tam šķīvī ēdienu pārkaisām ar svaigām, smalki sakapātām dillēm.
Uz augšu