Žāvējums alū ar skābiem kāpostiem

4 1

Sastāvdaļas

  • Žāvētas cūkas pleca šķēles - apmēram pa 150 g
  • 1 Čabajas desa
  • 1 ķiploku desa
  • Cūku tauki pēc vajadzības
  • 1 liels sīpols, vislabāk sarkanais
  • 0.5 l gaišā alus
  • 5 kadiķogas
  • 1 tējkarote drupinātu ķimeņu
  • 3 lauru lapas
  • 10 lieli mizoti kartupeļi
  • 500 g skābu kāpostu
  • Rupji sadrupināti pipari
  • Svaigas smalki sagrieztas dilles dekorēšanai

Pagatavošana

1 min.
  1. Lielā kastrolī sakarsētos taukos no visām pusēm apcepam desu, porcijās sagriezto plecu un riņķīšos sagriezto ķiploku desu. Pēc apcepšanas visu izņemam un noliekam siltumā. Pēc tam sakarsētajos taukos apcepam gredzenos sagrieztu sīlpolu. Pieliekam noskalotus un smalkāk sagrieztus kāpostus un dažas minūtes cepam. Pēc vajadzības pielejam gaišo alu. Pieliekam garšvielas, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un dažas kadiķogas. Pēc garšas pieliekam sāli un piparus. Kāpostu maisījumu dažas minūtes zem vāka pavārām. Čabajas desu tad sagriežam ripiņās un iemaisām kāpostos. Pievienojam gaļu un ķiploku desu. Gaļu pēc tam pārklājam ar kāpostiem un kartupeļiem un sautējam zem vāka, mēreni pārlietu ar alu, līdz kartupeļi mīksti. Pēc tam šķīvī ēdienu pārkaisām ar svaigām, smalki sakapātām dillēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni