Krkonoša cūkcepetis alū

4 1

Sastāvdaļas

  • Cūkas pleca gabals
  • Tauki
  • Sīpoli
  • 1 karote drupinātu ķimeņu
  • Ķiploki
  • Gaišais alus
  • 1 liels burkāns
  • Selerijas gabals
  • Sarīvēta maizes garoza
  • Sāls, pipari, ingvers

Pagatavošana

1 min.
  1. Cūkas plecu apsālām un appiparojam. Kastrolī gabalā izkausētu tauku apcepam smalki sagrieztus sīpolus, pieliekam karoti drupināto ķimeņu, ar sāli saberztus ķiplokus, mazliet pasautējam, ieliekam sagatavoto gaļu, pielejam mazliet gaišo alu un zem vāka cepeškrāsnī sautējam. Kad gaļa ir pusmīksta, tai pieliekam ripiņās sagrieztu burkānu un sagrieztu selerijas gabalu. Pielejam alu, pieberam sarīvētas maizes garoziņas un zem vāka sautējam mīkstu. Pirms cepšanas beigām nobīdām vāku un gaļu ierīvējam ar alu, lai būtu skaista, brūna ādiņa. Mīksto gaļu izņemam un sulai pieberam sāli, pieliekam piparus un šķipsniņu ingvera (pasniedzam ar kartupeļu nūjiņām vai knēdeļiem).

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni