Cūku bēru alus gulašs

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkas kakla gabala
  • 500 g cūkas vaidziņu
  • 1 kg cūkas subproduktu (nieres, liesa, sirds, aknas, smadzenes)
  • Gabals asiņainas cūkas gaļas
  • 1 līdz 2 l "grieztā" alus - puse tumšā un puse gaišā
  • Sīpoli tik pat cik gaļa
  • Cūkas iekšu tauki sīpolu apcepšanai
  • Sarīvētas kaltētas maizes garozas pēc vajadzības
  • Saldā paprika
  • Drupinātas ķimenes
  • Ķiploki

Pagatavošana

1 min.
  1. Kakla gabalu bez kauliem sagriežam mazākos gabaliņos. Tāpat arī pārējo gaļu un subproduktus, izņemot smadzenes, sagriežam gabaliņos. Taukos apcepam sagrieztus sīpolus līdz brūnumam un ieliekam gaļu un subproduktus. Uzkaisām papriku, samaisām, uzlejam puslitru alus un zem vāka sautējam pusmīkstu. Tad pieliekam sāli un garšvielas, pielejam atlikušo alu, uzberam sarīvēto maizi, uzvārām un pievienojam sagrieztas atplēvotas smadzenes un ar sāli saberztu ķiploku. Liekam uz lēnas uguns vārīties, līdz tauki atdalās no sulas un gaļa mīksta. Pasniedzam ar rupjmaizi.
  2. (Gulašs tika vārīts tūlīt pēc cūkas nokaušanas kā cienasts.)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni