Žāvēts šķiņķis senčehu gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g žāvēta šķiņķa
  • 1 l gaišā alus
  • 2 l ūdens
  • Mērcei
  • Žāvētās gaļas buljons
  • 1 liels sīpols
  • 150 g sviesta
  • Smalkie milti
  • Kaltēta maize pēc vajadzības
  • 0.2 l gaišā alus
  • 150 g šampinjonu
  • Malti pipari
  • Šķipsna safrāna
  • Viens liels sarīvēts mārrutks

Pagatavošana

1 min.
  1. Liesu žāvētu šķiņķi ieliekam lielākā katlā, uzlejam alu un ūdeni un vārām mīkstu. Līdzko šķiņķis novārīts, pagatavojam alus mērci.
  2. Sīpolus sagriežam smalki un cepam sakarsētā sviestā līdz līdz tie caurspīdīgi. Iesijājam smalkos miltus un iemaisām zeltaino aizdaru, aplejam to ar buljonu, vislabāk no žāvētās gaļas, pieliekam maizi, kas samērcēta alū. Pieliekam maltos piparus, safrānu un pēc garšas sāli. Mērci vārām ne mazāk kā pusstundu, līdz tā ir gluda un iedzeltenā krāsā. Šķiņķi sagriežam porcijās un uz tām cauri kāstuvei uzlejam savārīto mērci, pieliekam sarīvētu mārrutku, sviestā pasautētus šampinjonus, samaisām, uzliekam vāku un liekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar baltmaizes knēdeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni