Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Žāvēts šķiņķis senčehu gaumē

2005. gada 17. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Liesu žāvētu šķiņķi ieliekam lielākā katlā, uzlejam alu un ūdeni un vārām mīkstu. Līdzko šķiņķis novārīts, pagatavojam alus mērci.
2. Sīpolus sagriežam smalki un cepam sakarsētā sviestā līdz līdz tie caurspīdīgi. Iesijājam smalkos miltus un iemaisām zeltaino aizdaru, aplejam to ar buljonu, vislabāk no žāvētās gaļas, pieliekam maizi, kas samērcēta alū. Pieliekam maltos piparus, safrānu un pēc garšas sāli. Mērci vārām ne mazāk kā pusstundu, līdz tā ir gluda un iedzeltenā krāsā. Šķiņķi sagriežam porcijās un uz tām cauri kāstuvei uzlejam savārīto mērci, pieliekam sarīvētu mārrutku, sviestā pasautētus šampinjonus, samaisām, uzliekam vāku un liekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar baltmaizes knēdeļiem.
Uz augšu