Alus tokāni

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas no ciskas
  • 3 karotes cūku tauku
  • 1 liels sīpols
  • Sāls, pipari
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 5 graudi smaržīgo piparu
  • Sarīvētas maizes garoziņas pēc vajadzības
  • 1.5 l gaišā alus
  • 200 g kūpināta siera
  • Sakapāts lupstājs

Pagatavošana

1 min.
  1. Liesa šķiņķa gabalu bez ādas un kauliem sagriežam pabiezās sloksnēs. Sakarsētos taukos apcepam smalki sagrieztu sīpolu, ieliekam gaļu un strauji no visām pusēm apcepam līdz zeltainumam, pielejam puslitru alu, apsālām, sapiparojam, pieliekam ar sāli saberztu ķiploku, smaržīgos piparus un sautējam kamēr mīksts. Tad mērci iebiezinām ar sarīvēto maizi un, pastāvīgi maisot, salejam atlikušo alu. Mērci labi savārām. Pasniedzam ar kartupeļiem, uz gaļas uzrīvējam kūpināto sieru un uzkaisām smalki sakapātu lupstāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni