Cūkgaļa piparu mērcē

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas (kakla lāpstiņas gabals)
  • 3 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 350 g tomātu
  • 1 sarkanās paprikas pāksts
  • 1 čili paprikas pāksts
  • 250 ml (1/4 l) olīveļļas
  • Sāls
  • 300 ml gaišā alus
  • 1 lauru lapašķipsniņa sasmalcinātu ķimeņu un oregano

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu noskalo aukstā ūdenī, nosusina un sagriež apmēram 3 cm lielos gabalos.
  2. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sagriež.
  3. Tomātus noplaucē ar verdošu ūdeni, ātri atdzesē, nomizo, izgriež kātiņa pamatni un sagriež.
  4. Paprikas un čili pākstis pārgriež uz pusēm, noņem kātiņus, attīra no sēklām, nomazgā. Papriku sagriež gabalos, čili smalki sakapā.
  5. Lēzenā katlā sakarsē olīveļļu, apcep tajā gaļu no visām pusēm, apsāla. Pievieno sagrieztos sīpolus un ķiplokus, mazliet pasautē, tad pievieno tomātus, papriku, čili un pielej alu.
  6. Pieliek lautu lapu, ķimenes un oregano, sautē zem vāka mērenā karstumā apmēram 1 stundu.
  7. Pētersīļus noskalo, nosusina, smalki sagriež un pievieno gaļai.
  8. Pasniedz ar rīsiem

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni