Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Fiksā zive sliņķiem

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
10 min
1. uzkarsē pannā eļļu, nogriež uguni mazāku, uzliek izķidātu zivi vai zives gabalus uz karstās pannas, uzliek vāku un aiziet nomazgāt rokas...
2. pēc 2 minūtēm paceļ pannai vāku, apgriež zivi vai zives gabalus uz otru pusi, uzkaisa sāli vai ko tamlīdzīgu cik grib virsū tai zivei vai zivs gabaliem, uzkaisa vienu ēdamkaroti ķiploku granulas (ja gadījies īpaši čakls ēsttaisītājs, tad jamās var aizvietot ar 2 ēdamkarotēm izspiesta vai sarīvēta svaiga ķiploka), riņķī apkārt un pa vidu zives gabaliem iepļeckā krējumu, uzliek pannai vāku un sutina to visu uz nelielas uguns 5-7 minūtes.
3. izslēdz uguni, noņem pannai vāku, izkrāmē pannas saturu šķīvī (vai vairākos šķīvjos), sagriež baltmaizi un ēd šito zivīti mērcējot maizi tamjā krējuma mērcītē, kas sanākusi..:)
4. ja gadījies īpaši čakls ēsttaisītājs, tad var pievārīt klāt karpeļus, vai rīsus, vai makaronus, vai griķus vai kas nu kuram ir pa rokai un garšo..:)
Uz augšu