Zaķa medaljoni

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Zaķa mugurgabalu pēc kaulu izņemšanas sagriežam palielos gabalos, kurus mēreni sadauzām. Tos apsālām, sapiparojam un kastrolī sakarsētos taukos no abām pusēm strauji apcepam brūnus. Citā kastrolī izkausējam speķi, un tajā cepam brūnas visas sagatavotās garšsaknes un sīpolus. Saceptajām saknēm pieliekam visas garšvielas, uzlejam alu, sarkanvīnu un pieliekam brūkleņu kompotu un tomātu pastu. Šajā maisījumā saliekam medaljonus un zem vāka sautējam mīkstus. Kad tie mīksti, izņemam ar stiepļu karoti. Mērci iebiezinām ar sarīvētu kaltētu maizi, ja mērces maz, pielejam vajadzīgo daudzumu liellopa buljona un uzliekam varīties tik ilgi, līdz maize savārījusies. Pēc tam mērci izkāšam cauri smalkai kāstuvei uz medaljoniem, pieliekam sviestā ceptas trifeles vai šampinjonus un pielejam konjaku; vairs nevārām. Pasniedzam ar rīsiem.
Uz augšu