Zaķa medaljoni

5 1

Sastāvdaļas

  • 1.5 kg zaķa mugurgabala bez kauliem
  • 200 g speķa bez ādas
  • Ceturtdaļa palielas selerijas
  • 1 liels burkāns
  • 1 liels sīpols
  • Tējkarote timiāna
  • 10 piparu graudi
  • 0.5 l tumšā alus
  • 0.2 l sarkanvīna
  • 5 lauru lapas
  • 5 karotes tomātu pastas vai kečupa
  • 50 ml konjaka
  • 5 karotes brūkleņu kompota
  • Citronmiziņa no viena citrona
  • Kaltēta maize iebiezināšanai (pēc vajadzības)
  • 150 g trifeļu vai šampinjonu

Pagatavošana

1 min.
  1. Zaķa mugurgabalu pēc kaulu izņemšanas sagriežam palielos gabalos, kurus mēreni sadauzām. Tos apsālām, sapiparojam un kastrolī sakarsētos taukos no abām pusēm strauji apcepam brūnus. Citā kastrolī izkausējam speķi, un tajā cepam brūnas visas sagatavotās garšsaknes un sīpolus. Saceptajām saknēm pieliekam visas garšvielas, uzlejam alu, sarkanvīnu un pieliekam brūkleņu kompotu un tomātu pastu. Šajā maisījumā saliekam medaljonus un zem vāka sautējam mīkstus. Kad tie mīksti, izņemam ar stiepļu karoti. Mērci iebiezinām ar sarīvētu kaltētu maizi, ja mērces maz, pielejam vajadzīgo daudzumu liellopa buljona un uzliekam varīties tik ilgi, līdz maize savārījusies. Pēc tam mērci izkāšam cauri smalkai kāstuvei uz medaljoniem, pieliekam sviestā ceptas trifeles vai šampinjonus un pielejam konjaku; vairs nevārām. Pasniedzam ar rīsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni