Mežacūkas mugura tumšā alū

4 1

Sastāvdaļas

  • Vesela mežacūkas mugura (2 līdz 3 kg)
  • 200 g speķa
  • 1 liels burkāns
  • Puse nelielas selerijas
  • 1 liels pētersīlis
  • 1 sīpols
  • 0.5 l tumšā alus
  • 10 kadiķogu
  • Ēdamkarote sinepju
  • Pēc vajadzības sarīvēta kaltēta rupjmaizepēc vajadzības liellopa vai kāds cits buljons un liellopa vai kāda cita cepšanas sula

Pagatavošana

1 min.
  1. Mežacūkas muguru dienu iepriekš labi notīrām, novelkam plēves un iemērcam saldā pienā. Otrā dienā to skalojam aukstā ūdenī, nosusinām un glīti saspeķojam. Garšsaknes notīrām, sagriežam vai sarīvējam un sakarsētos taukos kopā ar sīpolu apcepam brūnas. Pieliekam kadiķogas, sinepes, pielejam alu, cepšanas sulu un buljonu. Šajā maisījumā ieliekam mežacūkas muguru un cepeškrāsnī zem vāka sautējam mīkstu.Kad gaļa mīksta, ņemam to laukā, mērci iebiezinām ar sarīvēto maizi un ļaujam krietni savārīties. Pa to laiku gaļu sagriežam glītās porcijās, kuras kārtojam citā kastrolī un uzkāšam savārīto mērci. Pēc garšas pieliekam sāli, uzliekam vāku un noliekam siltumā brīdi nostāvēties. Par piedevām piedāvājam ceptas kartupeļu kroketes vai kartupeļu knēdeļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni