Mednieku tiesības

2005. gada 16. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
1 min
1. Brieža aknām noņemam plēves, sagriežam palielos gabalos - skaits atkarīgs no tā, cik cilvēku būs pie galda. Sīpolus sagriežam smalki. Kastrolī sakarsējam brieža taukus, pieliekam sīpolus, kurus sacepam līdz zeltainumam, pievienojam sagrieztās aknas. Pieliekam pipargraudus, smaržīgos piparus, dažas kadiķogas, lauru lapas, pielejam gaišo alu, mazliet brieža kaulu buljonu un sabiezinām ar alū mērcētām sarīvētām kaltētām maizes garozām. Kad aknas mīkstas, pārliekam tās citā kastrolī, uzkāšam uz tām mērci, ļaujam dažas minūtes pavārīties un ar uzliktu vāku noliekam siltumā nostāvēties. Aknas nesālām, jo iepriekš apsālītas tās ātri cietē. Sāls katram jāpieliek pašam. Pasniedzam ar rupjmaizi.
Uz augšu