Alus gulašs no meža zvēriem

4 1

Sastāvdaļas

  • Brieža kakls
  • Stirnas krūtiņa
  • Mežacūkas plecs
  • Sakapāta (samalta) zaķa krūtiņa
  • Mežacūkas sāngabals
  • Tik sīpolu, cik sver gaļa
  • Gabals speķa bez ādas
  • Karote drupinātu ķimeņu
  • Tikpat saldās un asās paprikas
  • Dažas karotes sacepta cūkas speķa
  • 10 ķiploka daiviņas saberztas ar sāli
  • Riekšava kaltētas un sasmalcinātas raudenes
  • Sāls
  • Buljons, kas vārīts no brieža kauliem
  • "grieztais" alus - puse tumšā un puse gaišā

Pagatavošana

1 min.
  1. Buljonu no brieža kauliem gatavojam tā, ka kopā ar kauliem vārām garšsaknes, smaržīgos piparus, piparu graudus un lauru lapas. Buljonu, kas paliks pāri, izmantosim zupai.
  2. Sakarsētos taukos cepam sagrieztus sīpolus līdz brūniem, pieliekam sagrieztu gaļu - bez mežacūkas sāngabala, pieliekam sāli, ķimenes un zem vāka sautējam. Kad gaļa ir pusmīksta, pieliekam saldo un aso papriku, pielejam kaulu buljonu, pusi "grieztā" alus un sautējam mīkstu. Citā kastrolī sacepam gabaliņos sagrieztu speķi un pievienojam to mīkstajai gaļai kopā ar alū samērcētu rīvētu maizi. Liekam uzvārīties un beidzot pieliekam gabaliņos sagrieztu mežacūkas sāngabalu, kuru pirms tam sacepām brūnu kopā ar ķimenēm, sāli un saberztiem ķiplokiem. Pieberam raudeni un zem vāka noliekam siltumā nostāvēties. Pasniedzam ar rupjmaizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni