Alus gulašs no brieža kakla

4 1

Sastāvdaļas

  • Brieža kakla gabals bez kauliem, sagriezts vienādos mazos gabaliņos
  • Brieža tauki
  • Cik gaļas tik sīpolu
  • Gabaliņš speķa bez ādas
  • Pēc vajadzības "grieztais" alus - puse gaišā un puse tumšā
  • Pipari, sāls, malta sarkanā paprika
  • Piestiņā saberztas 3 krustnagliņas
  • 5 ķiploka daiviņas
  • Šķipsna timiāna
  • Karote drupinātu ķimeņu
  • Glāze skāba krējuma
  • Sarīvēta kaltēta maize

Pagatavošana

1 min.
  1. Sakarsētajos brieža taukos apcepam smalki sagrieztu sīpolu, pieliekam sagrieztu speķi, uzberam papriku, brīdi pacepam, pievienojam sagriezto gaļu, pieliekam sāli, piparus, timiānu, drupinātas ķimenes, ar sāli saberztus ķiplokus un krustnagliņas. Pēc vajadzības pielejam alu un cepeškrāsnī zem vāka sautējam mīkstu. Sautēšanas laikā papildinām alu. Kad gaļa ir gandrīz mīksta, to iebiezinām ar rīvētu maizi, pēc garšas pasālām. Gatavu nostādinām un pielejam skābo krējumu. Vairs nevārām. Pa lielākai daļai pasniedzam ar maizi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni